Bollenstreek

Loading

Wandelnetwerk Bollenstreek

Wandelnetwerk - zomer 2015 2 // svdv20150415-677.jpg (482 K)     Wandelnetwerk - zomer 2015 1 // svdv20150415-555-2.jpg (229 K)     Wandelnetwerk - zomer 2015 3 // svdv20150415-755.jpg (257 K)

Ontdek deze prachtige streek via het Wandelnetwerk Bollenstreek. Het Wandelnetwerk Bollenstreek is een netwerk van bestaande en nieuw ontwikkelde wandelroutes in de Bollenstreek. U kunt nu over paden langs kleurige bollenvelden en groene weilanden lopen en de veelzijdige Bollenstreek nog beter ontdekken.

Hoe werkt het?

Het Wandelnetwerk Bollenstreek werkt met een knooppuntsysteem, net zoals bij fietsknooppunten. Op diverse startpunten en langs de routes staan panelen met de routekaarten, knooppunten en informatie over de omgeving. Onderweg wijzen paaltjes u de weg van knooppunt naar knooppunt. Op die manier is in totaal 100 kilometer aan bewegwijzerde wandelroutes gemaakt.

De route loopt grotendeels over verharde paden, maar gaat ook over weilanden en bollenland. Zo is de natuur dichtbij, ziet u planten en bloemen en hoort u de vogels zingen. Om u een handje te helpen zijn er in het land overstapjes en bruggetjes gemaakt. Avontuurlijke trekpontjes zorgen op een aantal plaatsen voor de oversteek.

Routekaart Wandelnetwerk Bollenstreek

Er is een gratis wandelkaart ontwikkeld, waarop alle knooppunten staan. In de folder vindt u een aantal leuke wandelingen langs bijzondere plekken in de Bollenstreek. De knooppunten zijn aangegeven. Deze ommetjes kunt u starten waar u wilt, u komt altijd weer terug op het beginpunt. Dit zijn slechts suggesties; u kunt er zelf ook één uitstippelen. Op de kaart van het wandelnetwerk Bollenstreek zijn alle wandelroutes aangegeven. De wandelkaart is gratis verkrijgbaar bij de gemeentehuizen in de Bollenstreek en bij  VVV kantoren (Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Warmond, Katwijk en Leiden) en toeristische informatiecentra in de Bollenstreek.

‘Ommetje 13 Noordwijkerhout is aangepast en dus weer te lopen. De nieuwe route wijkt wel af van wat aangegeven staat op de wandelkaart, dus geadviseerd wordt de verwijsbordjes in het veld te volgen’. 

Tips voor de wandelaar

  • Er is een fout geslopen in Dagwandeling II, in de opsomming van de knooppunten staat knooppunt 48, dat moet 43 zijn;
  • De richting informatie in het veld is actueel en dus leidend, de kaart Wandelnetwerk Bollenstreek is ondersteunend;
  • Wanneer u in een bepaalde richting wandelt moet u deze richting vervolgen tot er nieuwe richting informatie komt;
  • Wanneer u denkt dat de route niet klopt is het verstandig terug te gaan naar het laatst bekende punt;
  • Neem kennis van de bordjes met voorwaarden, bij een aantal trajecten gelden beperkende voorwaarden, zoals verboden voor honden.
  • Kies het juiste schoeisel, er zijn trajecten waar stevige wandelschoenen beslist geen luxe zijn, bijvoorbeeld op een aantal onverharde trajecten (= rode stippellijn).
  • Neem eventueel naast de kaart Wandelnetwerk Bollenstreek ook een omgevingskaart mee, hier staat soms nog gedetailleerdere informatie op.
  • Tips, fouten en suggesties zijn welkom op dit e-mail adres: wandelnetwerk@bollenstreek.info

Wij wensen u veel wandelplezier toe!

Wandelnetwerk - hek // svdv20140827-174.jpg (239 K)     Wandelnetwerk - schoenen // svdv20140827-374.jpg (207 K)     Wandelnetwerk - pontje // pontje_img_1642_uitsn.jpg (176 K)